fbpx

Door de eeuwen heen

Mineraloog Henry How (1828 – 1879) ontdekte howliet in 1868 in Nova Scotia, zuidoost-Canada. De steen werd een populair onderdeel van sieraden.

In de edelsteentherapie is howliet nog maar kort in gebruik.

Herkomst van de naam

Het mineraal howliet is vernoemd naar de Canadese mineraloog Henry How.

Effecten op de gezondheid

* Howliet kan op alle chakra’s, maar hoort vooral bij het voorhoofdchakra. Een howliet op het voorhoofd tijdens meditatie kan inzicht in vorige levens geven.
* Het dragen van howliet (bij voorkeur als oorbellen) verlicht spanningshoofdpijn.
* Howliet helpt hersenhelften harmoniseren. Dit bevordert creativiteit en communicatieve vaardigheden.
* Howliet versterkt het geheugen en stimuleert de honger naar kennis en naar verdieping van kennis. Dit maakt howliet tot een steun bij leren en studeren.
* Howliet is een silicaat en versterkt botten, gewrichten, nagels en gebit. Kalknagels, broze nagelsen nagelbedontstekingen zijn typisch klachten die door howliet geheeld worden.
* Het dragen of opleggen van howliet heelt huidwondjes en verlicht huidirritaties door contactvergiftiging (wolfsklauw, schoonmaakmiddelen) en insectenbeten (behalve wespensteken).
* Howliet beschermt tegen nachtmerries en stimuleert een rustige, diepe slaap. Howliet geeft een ontspannen gezicht, waardoor je jonger lijkt.
* Howliet verbetert het evenwichtsgevoel. Het is daarom een heel goede steen voor mensen met een slecht evenwichtsgevoel (vaak vallen of dingen laten vallen).

Spiritueel

* Howliet maakt vindingrijk en creatief en geeft inspiratie.
* Met howliet heb je meer respect voor anderen, je laat de ander in zijn waarde.
* Howliet heeft een zeer aardend effect. Daarnaast opent hij het derde oog en vergroot hij de spiritualiteit en de intuïtie.
* Howliet maakt je bewust van je handelingen en de gevolgen van die handelingen. Het mineraal helpt om doelen te formuleren en geeft de energie om ze ook te bereiken. Het helpt je de controle over je leven te hervinden en te behouden.
* Howliet is een zeer ontspannende steen en daardoor goed tegen stress. Het maakt geduldig en verdraagzaam.

 

Howliet hoort bij het sterrenbeeld Tweelingen en Weegschaal.